Makaron z brokułami i czosnkiem

DSC05424 DSC05425

Prosty sposób na obiad z wykorzystaniem brokułów. Makaron świderki z różyczkami brokułowymi, okraszony czosnkiem i przyprawą typu- Vegeta.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 4 ząbki czosnku pokrojone drobniutko
  • łyżka przyprawy typu Vegeta- najlepiej naturalnej bez dodatku konserwantów np. suszona włoszczyzna z solą
  • 6 łyżek oliwy

Robota:

Opłucz brokuła i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotuj makaron al dente.
Makaron wraz z brokułem podzielonym na różyczki przełóż do durszlaka ustawionego na talerzu.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojony czosnek, podsmaż lekko przez chwilę i na koniec posyp 1 łyżką Vegety. (Uważaj, żeby nie spalić bo będzie gorzki).
Tak powstałym sosem oliwno-czosnkowym polej makaron i brokuły, dobrze wymieszaj.
Nadmiar oliwy spłynie, a na makaronie osadzi się pyszny czosnek z vegetą.

Podawać gorący!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook