Ruloniki krokieciki chińskie

Krokieciki chińskie
Pyszne, chrupiące naleśniki z farszem ryżowo-warzywnym oraz przyprawą curry.
Bardzo proste w przygotowaniu i tanie.

Składniki:
– 40 dag mieszanki chińskiej mrożonej
-1 paczka ryżu białego
-mąka, 2 jajka, mleko, bułka tarta, olej do smażenia
-sól, pieprz/ papryka ostra, curry, szczypta cukru

ROBOTA:
Bierzemy się za smażenie naleśników. Robimy ich ok 10 sztuk, na tyle powinno wystarczyć farszu warzywnego. Smażymy delikatnie przypiekając z obu stron, ale nie powinny być chrupkie, będziemy je ponownie podsmażać  po obtoczeniu w bułce tartej.
FARSZ:
Na rozgrzany olej wsypujemy warzywa, dusimy pod przykryciem do miękkości, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem/ papryką, curry, oraz szczyptą cukru. W tym czasie gotujemy ryż.
Ugotowany ryż łączymy na patelni z warzywami, mieszamy. Powstały farsz* nakładamy na naleśniki i ściśle zawijamy w ruloniki. Obtaczamy w roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażymy na złocisty kolor. Podajemy gorrrrące i chrrrrupiące!

*Nie żałować przypraw, lepiej kiedy farsz jest intensywny w smaku, a nawet pikantny.

DSC05374

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook