Pasta jajeczna z porem

Pasta jajeczna do chleba np. na piątkowe śniadanko. Superdobra. Z porem, alternatywa dla szczypiorku.

Pasta jajeczna z porem.
(Przepyszna!!)

Składniki:
-5 jajek ugotowanych na twardo
- 1/3 biała część pora
-papryka ostra w proszku lub szczypta chilli
-kurkuma (szczypta)
-kleks ketchupu dobrej jakości np. Heinz, Pudliszki czy Madero z Biedronki
-2 łyżki majonezu dobrej jakości
-sól
-szczypta pietruszki świeżej lub suszonej

Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jaja drobno posiekać, pora pokroić w drobniutką kostkę. Do jajek dodać przyprawy czyli paprykę/ chilli, sól, pietruszkę, kurkumę dla pięknego podkreślenia żóltego koloru jajek oraz ketchup. Dodam, że ketchup jest niezbędny i „robi robotę” gdyż nadaje paście lekkiej słodyczy i aromatu. Dokładnie i energicznie wymieszać jednocześnie rozcierając pastę.
Schłodzić w lodówce, podawać ze świeżym chlebkiem lub bagietką.
Polecam na piątkowe śniadanie!

DSC05361

pasta jajeczna

pasta jajeczna

DSC053a66  DSC05362 DSC05367a

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook