Talarki z cukinii

DSC05267Jako, że sezon na cukinię się rozpoczął- oto talarki w panierce z cukinią w roli głównej.

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, papryka ostra w proszku
  • oliwa do smażenia

Robota:
Cukinię myjemy, kroimy w plastry o grubości ok 0,5cm. Każdy plaster najpierw moczymy w roztrzepanym jajku z przyprawami a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na średniej ilości oleju. Gdy zarumienią się na złocisty kolor- przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

DSC05266DSC05268DSC05265

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook